News

تكريم الأمين العام للمنظمة العالمية لحقوق الإنسان في كردستان بوسام الإنسانية

تكريم الأمين العام للمنظمة العالمية لحقوق الإنسان في كردستان بوسام الإنسانية واختياره شخصية العام 2021 للأعمال الإنسانية ..
بمناسبة اليوم العالمي لحقوق الإنسان كرمت (منظمة مظلة حماة السلام الدولي I. P. U)عدد من الشخصيات ومنهم الأمين العام للمنظمة العالمية لحقوق الإنسان في ال WSA السفير الأممي علي عقيل خليل وجاء ذلك خلال المؤتمر الدولي الذي انعقد في كردستان وتم تكريم عدد من أبرز  الشخصيات الإنسانيه وتم خلالها اختيار السفير الأممي علي عقيل خليل كشخصية العام 2021 للأعمال الإنسانية .
إنعقاد مؤتمر (مظلة حماة السلام الدولي I.P.U – بالمشاركة مع مكتب الأمم المتحدة U.N )  بمناسبة ذكرى اليوم العالمي لحقوق الإنسان، الذي اعتمدته الجمعيه العامه للأمم المتحدة – يوما للأعلان العالمي لحقوق الإنسان .. وبحضور مدير مكتب الأمم المتحدة في أربيل  ورئيس مجلس النواب السابق وسفراء عرب وأجانب في أربيل وقضاة وحقوقيين ورؤساء لمنظمات حقوق الإنسان العربيه والأجنبيه وشخصيات مهمه على المستوى المحلي والدولي ، وبعض أعضاء مجلس النواب الجديد ، والناشطين المعتقلين الأبرياء المفرج عنهم حديثا وعوائلهم ، وقيادات المظلة وبعض أعضاءها ..
* واستهل إفتتاح جلسة المؤتمر بقراءة سوره الفاتحه ، وعزف السلام الجمهوري ..
*  وألقى د . أياد الفتلاوي – رئيس مظلة حماة السلام الدولي I.P.U – كلمة مرحبا بالضيوف الكرام معبرا بكل الشكر والامتنان بحضورهم ، موضحا أهمية الإحتفال بهذا اليوم وبما يمثل من ضرورة ملحه لتفعيل كل مبادئ وكل القوانين المتعلقة بحقوق الإنسان وكرامته و إنسانيته .. ثم ألقى السيد / مدير مكتب الأمم المتحدة – كلمة السيد / الأمين العام للأمم المتحدة السيد انطونيو غوتيريس ، وكانت كلمة قيمه وشامله موضحا الهدف والغايه من تلك المبادئ والحقوق .. وبعد ذلك ألقى المستشار / بشدار حسن – نائب رئيس المظلة لإقليم كوردستان ، وعددا من رؤساء المنظمات الأجنبيه التي تعني بحقوق الإنسان – وكانت كلمة رئيس مجلس النواب السابق وكلمات لبعض النواب الجدد .. ومحاميين و بحضور وسائل أعلام عربية واجنبيه وبعض العوائل ..
وفي الختام تم تكريم الشخصيات البارزه من الحضور ..
ليعلن عن اختيار شخصية العام كأفضل شخصية إنسانية اممية عمل لأكثر من 30 سنة في مجال حقوق الإنسان وخدمة الفقراء والمحتاجين والايتام في العالم هو عميد سفراء الإنسانية السفير الأممي علي عقيل خليل وتم تسليمه وسام الإنسانية العالمية المذهبة وشهادة نادي سفراء السلام والإنسانية الدولي من قبل السفيرين أياد الفتلاوي والسفير احمد النعيمي.
المكتب الاعلامي
مظلة حماة السلام الدولي I.P.U


Honoring the Secretary-General of the International Organization for Human Rights in Kurdistan with the Humanitarian Medal and choosing the Personality of the Year 2021 for Humanitarian Action.. On the occasion of the International Day of Human Rights (IP U), the umbrella organization of the International Peacekeepers honored a number of personalities, including the Secretary-General of the World Organization for Human Rights in the WSA, the UN Ambassador Ali  Akil Khalil This came during the international conference that was held in Kurdistan, where a number of the most prominent humanitarian figures were honored, during which the UN ambassador, Ali Akil Khalil, was chosen as the person of the year 2021 for humanitarian work.
The holding of a conference (IPU umbrella – in partnership with the United Nations Office, UN) on the occasion of the International Human Rights Day, which was adopted by the United Nations General Assembly – a day for the Universal Declaration of Human Rights .. and in the presence of the Director of the United Nations Office, the former Speaker of the House of Representatives and Arab and foreign ambassadors in  Erbil, judges, jurists, heads of Arab and foreign human rights organizations, important figures at the local and international levels, some members of the new parliament, the newly released innocent detainees and their families, the umbrella leaders and some of its members..
* He began the opening of the conference session by reciting Surat Al-Fatihah, and playing the Republican anthem.
* Delivered by Dr.  Iyad Al-Fatlawi – Head of the IPU International Peacekeepers umbrella – a speech welcoming the distinguished guests, expressing all thanks and gratitude for their presence, explaining the importance of celebrating this day and the urgent necessity to activate all the principles and all laws related to human rights, dignity and humanity.. Then Mr. / Director of the United Nations Office  The United Nations – the speech of Mr. / Secretary-General of the United Nations, Mr. Antonio Guterres, and it was a valuable and comprehensive speech explaining the goal and purpose of those principles and rights.. After that, Counselor / Bashar Hassan – Vice President of the Kurdistan Region, and a number of heads of foreign organizations concerned with human rights –  The speech of the former Speaker of the House of Representatives and some of the new deputies .. and lawyers and in the presence of Arab and foreign media and some families ..
In conclusion, eminent personalities from the audience were honored..to announce the selection of the Person of the Year as the best international humanitarian figure who has worked for more than 30 years in the field of human rights and serving the poor, needy and orphans in the world. He is the Dean of Humanitarian Ambassadors, UN Ambassador Ali Akil Khalil.  The International Ambassadors of Peace and Humanity Club by Ambassadors Iyad Al-Fatlawi and Ambassador Ahmed Al-Nuaimi.
information Office
I.P.U . International Peacekeepers Umbrella

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »