News

عميد سفراء السلك الدبلوماسي سفير فلسطين نظمي حزوري يولم على شرف الأمين العام للمنظمة العالمية لحقوق الإنسان

  WSAعميد سفراء السلك الدبلوماسي سفير فلسطين نظمي حزوري يولم على شرف الأمين العام للمنظمة العالمية لحقوق الإنسان في ال

 السفير الأممي علي عقيل خليل بحضور عدد من الشخصيات على رأسهم سعادة اللواء يوسف الكسنزاني والقنصل الفخري لملدفيا و المحامي سقراط حسن والسفير يحي الجميل والناشطة الحقوقية في أربيل السفيرة مهى والمستشار صلاح مؤذن. وكان السفير علي خليل قد قام بزيارة سفارة فلسطين على رأس وفد من المنظمة حيث استقبله عميد سفراء السلك الدبلوماسي سفير فلسطين نظمي حزوري وتم البحث في عدد من القضايا العربية وعلى رأسها القضية الفلسطينية واشاد سفير فلسطين بكلمة السفير الأممي علي خليل في المؤتمر الدولي لتكريم المبدعيبن والشخصيات التي أقيمت في السليمانية معتبرا بأن لبنان ولا سيما أبناء الجنوب ما زالوا يحملون القضية الفلسطينية كقصية الأم أينما كانو وتفاجئ السفير علي خليل بأن السفير الفلسطيني قضى شبابه مقاوما في جنوب لبنان وكان من سكان بلدة الطيري الجنوبية وكان ضمن المقاومة الفلسطينية قبل الأجتياح الإسرائيلي عام 1982. فيما أكد السفير علي خليل دعمه للشعب الفلسطيني المقاوم حتى تحرير أرضه والذي عاصمتها القدس الشريف مستنكرا الممارسات الإسرائيلية بحق الشعب الفلسطيني ولا سيما الاعتقالات التعسفية والمحاكمات الغير قانونية بحق المقاومين ولا سيما الأطفال منهم وبناء المستوطنات واعدا أن يبقى مدافعا عن القضية الفلسطينية أمام كافة المحافل الدولية. بعدها أولم السفير الفلسطيني على شرف السفير علي خليل والوفد المرافق في احد المطاعم السورية وقد أصطحب السفير نظمي حزوري السفير علي خليل بسيارته الخاصة إلى المطعم عربون احترام وتقدير له ولأبناء المقاومة في لبنان.

Dean of the Ambassadors of the Diplomatic Corps, Ambassador of Palestine, Nazmi Hazuri, will be honored in honor of the Secretary-General of the World Organization for Human Rights in the WSA, UN Ambassador Ali Akil Khalil, in the presence of a number of personalities, led by His Excellency Major General Yousef Al-Kazanzani, the Honorary Consul of Maldives, the lawyer Socrates Hassan, Ambassador Yahya Al-Jameel and the human rights activist in Erbil, Al-Safira  Maha and advisor Salah Muezzin.  Ambassador Ali Khalil had visited the Embassy of Palestine at the head of a delegation from the organization, where he was received by the Dean of the Ambassadors of the Diplomatic Corps, the Ambassador of Palestine, Nazmi Hazuri, and a number of Arab issues were discussed, especially the Palestinian issue.  It was held in Sulaymaniyah, considering that Lebanon, especially the people of the south, still carry the Palestinian cause, like a mother’s story wherever they are. Ambassador Ali Khalil was surprised that the Palestinian ambassador spent his youth resisting in southern Lebanon and was a resident of the southern town of Al-Tiri and was part of the Palestinian resistance before the Israeli invasion in 1982. While he confirmed  Ambassador Ali Khalil supported the Palestinian people who are resisting until the liberation of their land, whose capital is Al-Quds Al-Sharif, denouncing the Israeli practices against the Palestinian people, especially the arbitrary arrests and illegal trials against the resisters, especially children among them, and the construction of settlements, promising to remain a defender of the Palestinian cause before all international forums.  After that, the Palestinian ambassador was greeted in honor of Ambassador Ali Khalil and the accompanying delegation in a Syrian restaurant. Ambassador Nazmi Hazuri accompanied Ambassador Ali Khalil in his private car to the restaurant as a token of respect and appreciation for him and the sons of the resistance in Lebanon.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Translate »